tag:blogger.com,1999:blog-7321848925489538846.post32072649287135779..comments2024-01-05T10:00:06.035+01:00Comments on wiesz co zjesz - jedz bez szkodliwej chemii: Ser a produkt seropodobny - zobacz różnicęAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/08317740944804223409noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-7321848925489538846.post-72459958363688123302014-07-22T21:18:02.263+02:002014-07-22T21:18:02.263+02:00NIEKIEDY zawierają chlorek wapnia??? Sery krajowyc...NIEKIEDY zawierają chlorek wapnia??? Sery krajowych producentów ZAWSZE!!! Chlorek wapnia służy do posypywania jezdni w zimie aby nie zamarzała. Ostatnia zima była lekka, więc teraz walą chlorek wapnia do serów i jest to z pewnością chlorek "wypadowy" - tak jak niedawno sól do mięs i wędlin. Nie kupujcie tego - może to oduczy producentów. Jak dotychczas to tylko w składzie serów Hochland nie znalazłem tego świństwa. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7321848925489538846.post-58318075088547496192014-06-15T10:25:03.193+02:002014-06-15T10:25:03.193+02:00Wlasnie, moglbys przeanalizować sklad wedlin, taki...Wlasnie, moglbys przeanalizować sklad wedlin, takich popularniejszych - tania z biedronki vs jakas drozsza vs superdroga (krakowski ktedens np)Adihttps://www.blogger.com/profile/00281421207950486791noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7321848925489538846.post-63233061900384335212014-06-13T22:27:29.237+02:002014-06-13T22:27:29.237+02:00Po zjedzeniu 4 paluszków serowych, które miały w s...Po zjedzeniu 4 paluszków serowych, które miały w składzie annato mało nie wylądowałem na tamtym świecie ! Miałem wstrząs anafilaktyczny ! Nigdy wcześniej nie miałem takich objawów ! Ludzie ! Uważajcie co jecie !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7321848925489538846.post-3940423196140515522014-06-03T19:28:37.813+02:002014-06-03T19:28:37.813+02:00Bzdury na temat izomerów trans. Uwodorniony tłuszc...Bzdury na temat izomerów trans. Uwodorniony tłuszcz ich nie może zawierać, ponieważ nie jest to możliwe w tłuszczach nasyconych (całkowicie uwodornionych). Izomery trans mogą byc tworzone tylko i wyłącznie w CZĘŚCIOWO uwodornionych tłuszczach (gdzie część wiązań C=C nie uległa wysyceniu wodorem i możliwa jest izomeryzacja, tj. obrót węgli względem wiązania).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7321848925489538846.post-76115658885770128652014-03-28T22:18:11.831+01:002014-03-28T22:18:11.831+01:00nie wiem czy to cos wnosi do tematu ale dalem troc...nie wiem czy to cos wnosi do tematu ale dalem troche tego seropodobnego kotu i wlasnie mi zdechł Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7321848925489538846.post-14128950058468850952013-08-01T15:43:13.620+02:002013-08-01T15:43:13.620+02:00Prawda jest taka, ze coraz częściej i więcej jest ...Prawda jest taka, ze coraz częściej i więcej jest chemii. Sery to 1/2 biedy. Warto czytac składy wędlin itp.Luisehttp://www.poradnikzdrowie.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7321848925489538846.post-75881081993720123102013-08-01T01:19:44.924+02:002013-08-01T01:19:44.924+02:00Ja jak kupuję w markecie ser plastrowany przez nic...Ja jak kupuję w markecie ser plastrowany przez nich i pakowany zawsze patrzę na składy... w przedziale cenowym 18-22zł/kg da się znaleźć sery żółte, które w składzie mają tylko mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych. Bez konserwantów, substancji stabilizujący i innych dziwnych rzeczy. <br />Niestety pozostaje czytać, czytać i jeszcze raz czytać bo to że w podanym wyżej przedziale cenowym pełno jest "serów" z milionem E ileśtam to da się przełknąć - w końcu nie najwyższa półka... ale jak widzę ser za 40-60zł/kg który ma listę składników dłuższą niż baton czekoladopodobny to ręce opadają.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7321848925489538846.post-25535253537733477052013-07-29T12:45:15.355+02:002013-07-29T12:45:15.355+02:00produkt seropodobny... czego to ludzie nie wymyślą...produkt seropodobny... czego to ludzie nie wymyślą;/ trochę to wszystko się robi przerażające... co ja mówię, już dawno jest przerażające!pensjonarkahttps://www.blogger.com/profile/02906020685007223954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7321848925489538846.post-79037012602824737942013-07-29T10:27:18.500+02:002013-07-29T10:27:18.500+02:00zaczyna mnie przerażać chemia dookoła zaczyna mnie przerażać chemia dookoła Anonymousnoreply@blogger.com